© istock

Her er du på topp i livet

Ifølge forskerne er du sterkest som 25-åring og løper maraton raskest tid i slutten av 20-årene, men hva annet kan de avsløre?

10. november 2019 av Redaktionen

Har du planer om å løpe maraton, bli sterk eller vinne en nobelpris? Da er det ifølge vitenskapen størst sannsynlighet for at du lykkes med det i en spesiell periode i livet. 

Vitenskapen kan finne svarene på alt – bare den har nok data. Derfor kan vi nå avsløre hvor gammel du bør være hvis du vil ha suksess med ulike ting i livet. 

7 år: Noen eksperter sier sju år, andre sier åtte år, men de fleste eksperter er enige om at det er enklest å lære et nytt annetspråk før man kommer i puberteten.

25 år: Musklene er sterkest når du er 25, og de beholder den styrken noenlunde intakt i 10–15 år, før du virkelig må begynne å jobbe for å vedlikeholde dem.

27 år: Spanske forskere har undersøkt 45 000 deltakere i New York Marathon og oppdaget at de raskeste tidene ble satt av 27 år gamle menn. Hos kvinnene ble de raskeste tidene satt av 29-åringer.

31 år: Ved å sammenligne resultater fra 96 stormestre i sjakk har forskere regnet ut at sjakkspillere er best når de er 31 år. Det betyr at Magnus Carlsen i løpet av de neste tre årene kommer til å bli enda bedre. Utrolig nok!

40 år: Ifølge en studie fra The National Bureau of Economic Research er sannsynligheten for at du vinner en nobelpris størst når du runder 40 år.

69 år: En tysk undersøkelse viser at vi er mest fornøyd med livet når vi er 23 år. Deretter går vi ned i en bølgedal – helt fram til 69 år da lykkefølelsen er på topp igjen. 

82 år: I en rapport publisert i Proceedings of the National Academy of Sciences har forskere bedt folk i alle aldre om å vurdere deres sitt eget mentale velvære. Der viste det seg faktisk at gruppen med mennesker fra 82 til 85 år hadde det aller best psykisk.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: