Denne dårlige vanen gjør deg tjukk

Du kan faktisk redusere liv-vidden med opptil fem cm hvis du dropper denne dårlige vanen.

12. september 2016 av I FORM

Hvem blir vel ikke litt småsulten, eller rett og slett skikkelig sulten, om kvelden. Og hvem er standhaftig nok til å stå imot sulten?

Ingen nevnt, ingen glemt. Men det viser seg at det kan være en tung vane, hvis du spiser så sent som de gjør i for eksempel Sør-Europa. En ny undersøkelse fra Autonomous University i Chile viser at det kan koste deg fem centimeter rundt livet hvis du spiser etter klokka 20 om kvelden i forhold til dem som spiser tidligere. Det tilsvarer to kjolestørrelser.

Forskerne bak undersøkelsen mener at årsaken kan være at vi bruker all energi om dagen, slik at kroppens system skrur ned tempoet og gjør seg klar for natten når de mørkere timene nærmer seg. Da synker også forbrenningen.

Vises på BMI-en

Data i undersøkelsen stammer fra 5500 chilenere, både kvinner og menn. De som spiste sent hadde en BMI som var et halvt poeng høyere enn de som spiste tidligere. Det tilsvarer cirka 1,5 kilo for en kvinne som er 163 cm høy.

Undersøkelsen tar et lite forbehold ettersom resultatene ikke viser om de som spiste etter klokka 20 generelt spiste mer usunt enn de andre.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: