Derfor bør du sitte og tisse

Der er flere grunner til å sitte og tisse enn å unngå søl på badegulvet. Menn kan redusere risikoen for en rekke sykdommer – bare ved å sette seg ned.

30. mai 2016 av Julie-Elsebeth Crone Johannesen

Kvinner verden over er lei av tissesøl og doringer som alltid står oppe. Men det er langt viktigere grunner for at menn bør sette seg ned når de skal tisse.

Sett deg ned

Hvis man har hindringer i urinrøret er det vanskelig for kroppen å få tømt blæren ordentlig, noe som øker risikoen for å få problemer med prostata senere i livet.

En studie utført av forskere fra Leiden University Medical Centre i Nederland i 2014 fastslår at det å sette seg ned kan hjelpe menn som lider av problemer med de nedre urinveiene. De vil kunne urinere med økt styrke ved å sette seg ned og dermed unngå blant annet sjenerende urinveisinfeksjoner og prostataproblemer.

Når menn står og tisser, aktiveres en rekke små muskler rundt bekkenet og ryggvirvelen, noe som gjør det vanskeligere å få ut all urinen. Spesielt mellom andre menn på offentlige toaletter finner ikke alle den samme roen, og enkelte kan ha en tendens til å spenne de små musklene.

Så sett deg heller ned og slapp av!

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: