Derfor bør du spise mer salt

Forsøker du å kutte ned på saltinntaket? Kanskje er det ikke nødvendig.

24. mai 2016 av Anja Bruneskjold

Der har lenge vært fokus på salt og dets negative helseeffekter. Men nå viser en ny amerikansk undersøkelse at ulempene ved lavt saltinntak faktisk kan være langt verre enn ulempene ved høyt saltinntak.

Anbefalingene for hvor mye salt du maksimalt bør innta er på 1 teskje om dagen for amerikanerne, mens de i Norden ligger på 1–1,5.

Den nye studien peker på at selv om høyt saltinntak ofte forbindes med høyt blodtrykk, kan følgene av å spise for lite salt være langt mer alvorlige.

Undersøkelsen, som er foretatt med mer enn 130 000 deltagere fordelt på 49 land, viste faktisk at risikoen for hjerteinfarkt, hjerneslag og dødsfall var langt høyere hos personene som bare spiste den anbefalte saltmengden.

I tillegg fant forskerne bak studiet ut at det bare er personer som allerede har høyt blodtrykk som bør tenke spesielt over hvor mye salt de får i seg.

Salt er viktig når du svetter

Saltet i kroppen utskilles gjennom svette. Så hvis temperaturen utenfor er høy, eller svetten renner av deg når du trener, sørg for å tenke over om kroppen har fått den mengden salt den har behov for.

De fleste mennesker inntar riktignok langt mer salt enn de er klar over, fordi mange matvarer allerede er tilsatt salt før det havner i butikken.

Les også

Hva vil du oppnå med treningen det neste året?

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: