© PR

Derfor er det sunt å ha tatoveringer

Har du tatoveringer? Det er kanskje sunnere enn du trodde.

6. juni 2016 av I FORM

Du er sikkert allerede klar over hvilke negative konsekvenser som kan følge med det å få en tatovering. Men her får du muligens verdens beste unnskyldning til å få et par av dem likevel.

En ny undersøkelse viser at kroppen, mens den blir tatovert, reagerer på samme måte som når du trener. Etter én times styrketrening er musklene slitne og støle, og akkurat det samme skjer når du får en tatovering.

Et par dager med trening styrker både musklene og immunforsvaret, og det er også tilfellet med tatoveringer. Etter å ha fått et par av dem, får immunforsvaret et skikkelig løft, og kroppen er bedre rustet til å bekjempe eventuelle infeksjoner.

En vesentlig faktor er imidlertid at du ikke kan nøye deg med en enkelt tatovering dersom du ønsker å styrke kroppens immunforsvar.

De som står bak undersøkelsen fant ut at immunforsvaret svekkes og stressnivået i kroppen øker når du tar den første tatoveringen. Men når du tar to eller flere, vil kroppen styrkes og i langt større grad være i stand til å bekjempe eventuelle infeksjoner og sykdommer.

Det fikk forskerne til å konkludere med at hvis du stresser kroppen to eller flere ganger, vil du forbedre kroppens immunforsvar permanent.

Undersøkelsen ble bare gjort på 24 kvinner og fem men, så man kan ikke garantere at immunforsvaret får en boost bare fordi du får mer enn en tatovering. Noe tyder imidlertid på at det er en sammenheng.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: