Derfor putter menn hånda ned i buksa

Hvis man skal slappe godt av på sofaen - så skal hånda ned i buksa. Nå gir forskningen en forklaring på hvorfor det er slik.

3. august 2016 av Julie-Elsebeth Crone Johannesen

Mange menn får bebreidende blikk og krasse kommentarer fra sin partner hver gang de lener seg godt tilbake og plasserer hånda i buksa. Men det er faktisk flere grunner til at det er akkurat her hånda havner.

Pass godt på kronjuvelene

Den åpenbare grunnen til at menn plasserer hånda akkurat her, er selvsagt at det indikerer at man passer på sine edlere deler. Hvis man ligger og slapper av, så vil man helst ikke ha et barnekne eller lignende til å ramme der hvor det gjør mest vondt. Hånda skjermer dermed for eventuelle farer. Forfatteren Venessa Van Edwards redegjør for denne teorien i boka Human Lie Detection and Body Language 101.

Hormoner frigis

Forskning peker i tillegg på at det å gni eller leke med kjønnsdelene på en ikke-erotisk måte, øker utskillelsen av hormonet oxytocin. Oxytocin er avslapningshormonet, som beroliger og gjør det lettere for oss å slappe av.

Temperaturen er viktig

De mannlige kjønnsdelene trenger å holde en viss temperatur, og litt egenkjærlighet kan bidra til å oppnå dette. Du kan derfor med god samvittighet la hånda bli i buksa.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: