Du legger på deg mest når du er mellom 25 og 44 år

Det er mange faktorer som har betydning for om du legger på deg, men en av de mest avgjørende er alder. En ny undersøkelse viser at risikoen er størst i perioden fra vi er 25 til 44 år. Det har både en biologisk og en sosial forklaring.

11. mars 2016 av Lasse Lyhne

Vi legger på oss fordi vi spiser og drikker mer enn hva vi forbrenner. Det er så enkelt. Men ser vi på årsakene til at forsyner oss med mer enn vi forbrenner, blir det straks mer komplisert. Dansk Institut for Folkesundhed har sett på vektøkning hos dansker, og de konkluderte med at alder hadde en avgjørende betydning for vektøkning. Hos både menn og kvinner var perioden fra 25 til 44 år den tiden i livet da de la mest på seg. Etter fylte 44 år og frem til alderdommen var vektøkningen begrenset.

I følge Martin Kreutzer, Aktiv Trenings ernæringsekspert som har hjulpet hundrevis av mennesker med å gå ned i vekt, er det naturlig at det er fra midten av 20-årene til midten av 40-årene at man legger på seg mest.

”Konklusjonene i undersøkelsen stemmer godt med det jeg ser hos klientene mine”, forklarer han, og peker på at det har både fysiologiske og sosiale årsaker.

”Etter 25 synker forbrenningen fordi vi er ferdige med å vokse, samtidig som vi er i ferd med å falle inn i voksenrollen. Vi har karrierer med lange arbeidsdager, kanskje får vi barn og slår oss til ro. Alt sammen betyr at vi får mindre tid til å trene og sitter mer stille, og endelig begynner vi å tjene penger, og med dem øker ofte inntaket av rødvin og gode middager”.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: