Elsker du gin & tonic? Da kan du være psykopat

Østerrikske forskere mener at vi bør være på vakt hvis vi kjenner noen som elsker gin & tonic ...

11. oktober 2016 av Julie-Elsebeth Crone Johannesen

Det høres voldsomt ut, men en østerriksk studie har funnet en sammenheng mellom å ha en forkjærlighet for blant annet gin & tonic og å ha psykopatiske tendenser.

Undersøkelsen

Ved Innsbruck University i Østerrike har man undersøkt sammenhengen mellom hvilke matvarer man foretrekker og personlighet. I to adskilte undersøkelser fylte 1000 forsøkspersoner først ut en liste der de skulle rangere sin forkjærlighet for ulike matvarer. Deretter gjennomførte de en personlighetstest der de ble spurt om empati og skulle svare på om de var enige i utsagn som for eksempel "jeg nyter å plage folk".

Psykopater og bitre matvarer

Resultatene fra undersøkelsene viste at de som nøt bitre matvarer som for eksempel gin, tonic, mørk sjokolade og kaffe, generelt viste flere psykopatiske tendenser enn de som holdt seg unna slike matvarer.

Forfatteren bak studien, Christina Sagiogiou, forklarer resultatet med at vanlige mennesker har en forsiktighet overfor mat som smaker bittert, fordi dette opprinnelig er forbundet med giftige matvarer. Mennesker med psykopatiske tendenser derimot, er mer risikovillige og tiltrekkes nettopp derfor av den bitre smaken.

Tiltrukket av det bitre

I dag vet vi at det ikke er noen overhengende fare ved å drikke gin eller kaffe, likevel sender kroppen signaler om at den ikke ønsker denne smaken. Det setter altså i gang helt spesielle følelser i kroppen når vi smaker bitre smaker.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: