Popcorn
© iStock

Fire sunne kveldssnacks

Når vi sitter i sofaen på fredags- eller lørdagskvelden, vil vi helst ha noe salt, fett og sprøtt innenfor rekkevidde. Det kan fort gå ut over helsa og kaloriinntaket. Med mindre du oppgraderer til smartere kosemat.

16. november 2018 av Martin Kreutzer & Hans Westhausen Gottlieb

Sunne snacks

Det finnes mengder av gode alternativer til den usunne snacksen på markedet. Ved å velge smart kan du både spare en masse kalorier og slippe usunne stoffer.

Her er fire gode forslag

1. Rugbrødchips
De kan kjøpes rundt omkring, for eksempel i delikatessebutikker, men lag dem gjerne selv av tynne skiver rugbrød som du sprayer med litt rapsolje, drysser litt salt på og baker ved 150 grader til de er sprø og lekre. La dem avkjøle seg, og så kan du nyte de kjernesunne fullkornsnacksene.  

2. Grønnsakstaver
Gulrøtter, paprika, selleri og lignende blir til gode, sunne snacks når de skjæres i staver og dyppes i skyr krydret med salt og pepper.

3. Mandler 
Listen over sunne egenskaper er endeløs. Men det store trumfkortet er de enumettede fettsyrene, som er gunstig for kretsløpet. Ikke vær redd for litt salt på de tørristede mandlene. Helsemessig spiller det liten rolle

4. Popcorn
Det er ikke mange som tenker over det, men mais er faktisk et fullkorn. I tillegg til at de poppede kjernene har langt færre kalorier enn chips, inneholder de også fiber, som er gull verdt for tarmene.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: