© Istock

For mye magefett? Her går det galt!

Fettet på magen er en av de store utfordringene, særlig etter 40-årsalderen. Se her hvordan du unngår å få for mye av det farlige magefettet.

19. april 2016 av Martin Kreutzer.

Disse faktorene øker risikoen for å få for mye av det farlige magefettet.

For mye karbohydrater. Når du får i deg mye karbohydrater, skyter blodsukkeret i taket. Det er en tilstand kroppen ikke tåler på lang sikt. Kroppen reagerer på de hyppige blodsukkerstigningene ved å lagre overskuddskaloriene som fett i bukhulen. Husk at ikke bare sukker, søtsaker og brus kan være en fallgruve – dette gjelder alle typer karbohydrater, inklusive frukt, grovbrød og andre kilder vi regner som sunne.

For mye alkohol. Øl, vin og brennevin er uheldig for magen. Alkohol har vist seg å bremse forbrenningen av næringsstoffer i kroppen. I stedet lagrer kroppen overskuddsnæringen der det er lettest å sette til side. Og her er bukhulen et opplagt sted fordi det går store blodkar gjennom den.

NOVil du ha sixpack? Vi viser deg hvordan!NO

Stress. Er du stresset, kan det være ren gift for magen på mer enn én måte. Du risikerer å få vondt i magen, løs mage eller forstoppelse, men undersøkelser har vist at den psykiske overbelastningen også kan øke mengden fett i bukhulen. Årsaken er den massive produksjonen av stresshormoner, som stimulerer til økt fettopphopning.

Lite eller null mosjon. Fysisk aktivitet er avgjørende hvis du vil unngå at bukhulefettet hoper seg opp – og det er også det beste våpenet for å bli kvitt det igjen.

Vil du ha enda flere tips om hvordan du får bukt med magefettet, må du følge med i Aktiv Trening, hvor du kan lese alt om de nyeste metodene som gir varig vekttap. Klikk her og få spesialtilbudet på 3 magasiner for KUN kr 89.

Trenger du ny treningsbag? Få en stilig kvalitetsbag fra Salomon med på kjøpet når du bestiller Aktiv Trening.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: