Forskning avslører: Rødt kjøtt er ikke usunt

De røde biffene har vært i skammekroken i mange år - det kan forskningen nå endre på!

4. januar 2017

Selv om mange elsker å sette tennene i et stykke rødt kjøtt, så vet vi at rødt kjøtt kanskje ikke er det beste å spise basert på det helsemessige. Rødt kjøtt har nemlig lenge blitt mistenkt for å virke kreftframkallende og sende blodtrykket til værs, men det er det kanskje slutt på nå. 

Ny forskning viser at rødt kjøtt ikke er så farlig som først antatt, og at det rett og slett kan ha god effekt på blodtrykket. Studien fra Purdue University har funnet ut at man godt kan spise mer rødt kjøtt hver dag, enn de anbefalte 70 gram som gjelder for Storbritannia og USA. 

Tidligere forskning basert på syke mennesker

Den anbefalte grensen er primært basert på forskning av mennesker med hjerte- og karsykdommer, og selv om mange av dem spiste rødt kjøtt, så er det ikke funnet bevis for at det er selve årsaken til hjerte- og karsykdommen. 

Derfor har forskerteamet fra Purdue University analysert nærmere 100 studier, for å finne en sammenheng mellom rødt kjøtt og risikofaktorer for hjerte- og karsykdommer. 

Teamet kom fram til at det ikke hadde innvirkning verken på blodtrykk, kolesterol eller triglyserid-konsentrasjonen i blodet å innta rødt kjøtt - og at det gjaldt selv om man hadde inntatt mer enn de anbefalte 70 gram om dagen. 

Professor Campbell uttaler imidlertid at det trengs flere studier, fordi det kan være andre faktorer enn blodtrykk og kolesterolinnhold i blodet som kan medvirke til hjerte- og karsykdommer. 

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: