FORSKNING: Du bør drikke vin hver kveld

En studie har vist at vindrikkere blant annet har høyere forbrenning og bedre søvnkvalitet. Finn ut nøyaktig hvor mye vin du bør drikke hver kveld.

4. april 2017 av Julie-Elsebeth Crone Johannesen

Å innta for mye alkohol er ikke bra for kroppen. Det kan føre til forhøyet blodtrykk og øke risikoen for en rekke kreftsykdommer. Imidlertid er det faktisk helsefordeler å hente hvis du nøyer deg med å drikke litt vin hver kveld. 

Studien: Derfor bør du drikke vin hver kveld

 Forskerne bak studien er fra Ben-Gurion University i Israel, og de har undersøkt sammenhengen mellom alkoholinntak og helse. 

Her fant du ut at den rette mengden alkohol - på det riktige tidspunktet-  kunne redusere risikoen for type 2-diabbetes, og dermed også risikoen for hjerte- og karsykdommer og et for lavt innhold av det hjertesunne HDL-kolesterolet. 

Studien ble utført på 224 personer som vanligvis ikke drakk vin. De ble over en toårsperiode bedt om å drikke rett under halvannen desiliter av en av disse tre drikkevarene til middagen: mineralvann, tørr hvitvin eller rødvin. 

Dessten skulle de spise middelhavskostholdt, som for består av mye fisk, skalldyr, sunne oljer, nøtter, frukt og grønnsaker. 

Resultatet

Studien viste at etter to år hadde rødvindsdrikkerne fått et større innhold av det sunne HDL-kolesterolet og dessuten generelt hadde et sunnere kolesteroltall enn de som hadde drukket vann. 

Rødvinsgruppen hadde også oppnådd en bedre forbrenning. Mens begge gruppene med vindrikekre rapporterte at deres søvnkvalitet var blitt bedre. 

Det er imidlertid viktig å være oppmerksom på at man ikke overstiger den anbefalte mengden alkohol - og kvinner bør derfor ikke drikke like mye vin hver kveld - eller bare gjøre det noen kvelder. 

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: