Forskning: Så sunt er det å komme for sent

Er du også en av dem som altid er for sent ute? Ifølge forskning er det slett ikke så ille. Mennesker som ofte kommer for sent, har faktisk en rekke gode karaktertrekk som er bra for helsen.

26. april 2016 av Julie-Elsebeth Crone Johannesen

Du kommer sjelden tidsnok på jobb, du er alltid sistemann når vennene skal treffes og dine "jeg er der om fem minutter" regnes på en ganske alternativ måte. Det virker umiddelbart som et dårlig karaktertrekk, men det er ikke helt riktig.

rel="nofollow">Forskning fastslår at dem som ofte kommer for sent generelt er mer positive, kreative, bedre til å multitaske og mer optimistiske. Summen av disse trekkene gjør dem dårligere til beregne tiden, fordi deres positive sinn tror de rekker det, uansett hvor kort tid de har til å rekke frem dit de skal. På lengre sikt vil denne positiviteten minske risikoen for stress, hjerte-kar-sykdommer og gi et sterkere immunforsvar.

Deadliners og producers

Diana DeLonzor, forfatteren av boken "Never Be Late Again", mener at de fleste personer som er notorisk sent ute, kan deles inn i to grupper: deadliners og producers. Deadliners oppnår underbevisst et andrenalinrush ved å måtte spurte til avtalene sine. Producers får derimot sitt kick ved å få gjort mest mulig på kortest mulig tid.

B-menneske og for sent ute

rel="nofollow"> En studie fra San Diego State University fastslår dessuten at det finnes en sammenheng mellom å være B-menneske og å komme for sent. B-mennesker er sett på som være mer tilbakelente, mindre sta og mer fleksible i forhold til endringer. Samlet sett gjør det dem bedre til å se det store bildet og ikke slite seg ut på grunn av små detaljer i hverdagen.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: