Grønn te
Elsker du også te?

Det finnes mange tesorter, som alle har noen fordeler. Vi har samlet de tesortene som kan gi deg energi til treningen. 

© iStock

Gir te energi til treningen?

Te er oppkvikkende, og flere typer inneholder koffein, men mye mindre enn i kaffe. Mens du fra en kopp sterk kaffe får opp mot 150 mg koffein, gir samme mengde te deg under en tredel. Men for de fleste er te lettere for magen før hard trening, og drikken har mange andre sunne gevinster

Svart te: Brygges på tørkede og fermenterte teblader. Svart te har høyest innhold av koffein, cirka 50 mg per kopp. En kopp før trening kan virke oppkvikkende og lettere prestasjonsfremmende. Rik på antioksidanter.

Svart te gir energi

Svart te

© iStock


Grønn te: Er en ufermentert te, det vil si at tebladene bare er varmebehandlet i kort tid. Dermed bevares en større del av de naturlige vitaminene, mineralene og antioksidantene. En kopp grønn te inneholder cirka 30 mg koffein.

Grønn te gir energi

Grønn te

© iStock

>> FÅ MASSE TRENINGSTIPS, motivasjon, konkurranser, oppskrifter og forslag til øvelser rett i innboksen. Klikk her for å få vårt populære nyhetsbrev. <<


Hvit te: Stammer fra bladknoppene på teplanten, som dampes og tørkes forsiktig. Hvit te stimulerer blant annet tarmsystemet og har historisk vært brukt for sine helbredende evner. Lavt koffeininnhold og mild i smaken.

Hvit te gir energi

Hvit te

© iStock


Rød te: I likhet med urtete er det egentlig ikke snakk om te, siden den stammer fra en nåletrebusk (rooibosplanten). Inneholder blant annet flavonoider og andre sunne stoffer som styrker immunforsvaret. Helt fri for koffein.

Rød te gir energi

Rød te

© iStock

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: