Forskjellige rå grønnsaker plassert på trebord
Hva er det gode proteiner i?

Få inspirasjon til hvilke proteinholdige grønnsaker du bør fylle tallerkenen med.

Grønnsaker som kan gi deg masse protein

Som regel er det store biffer de fleste tenker på når vi snakker om protein. Men hvis du velger de rette grønnsakene, kan du finne masse protein i planteriket.

24. august 2022 av Julie-Elsebeth Crone Johannesen

Hvilke grønnsaker har mest protein?

For jo, det finnes masse grønnsaker med høyt proteininnhold – og det kan fint la seg gjøre å få i seg en masse proteiner uten å skulle blakke seg på digre biffer.

Vi har samlet en liste med seks grønnsaker med masse protein

  1. Erter
  2. Rosenkål
  3. Mais
  4. Brokkoli
  5. Spinat
  6. Bakte poteter

Erter

Erter inneholder hele 6,1 gram protein per 100 gram. Det gjør dem til en av de mest proteinrike grønnsakene. Du kan fint velge den frosne utgaven.

Rosenkål

Rosenkålen har etter hvert blitt kvitt sitt dårlige rykte - og med god gunn. Rosenkål inneholder 3.4 gram protein per 100 gram. I tillegg inneholder den store menger antioksidanter, fibre og folat som er essensielt når det skal dannes blodlegemer.

Grønn rosenkål på hvit bakgrunn
Rosenkål er spekket med sunne saker –

ikke minst protein.

Mais

Mais er naturligvis teknisk sett et korn - men det forandrer ikke det faktum at den ofte spises som salat og inneholder hele 9 gram protein per 100 gram. Så bruk for all del en maisboks i salaten.

Gule maiskorn på hvit bakgrunn
Mais smaker ikke bare godt -

de er også blant grønnsakene som inneholder protein.

© iStock

Brokkoli

I tillegg til at den er full av kostfiber, så er brokkolien også proteinrik. Av 100 gram brokkoli, får man 2,8 gram ren protein.

Spinat

Spinat inneholder 2,9 gram protein per 100 gram. Bruk små spinatblader i salaten i stedet for vanlig salat. Da får hverdags-salaten både mer smak og protein.

Bakte poteter

Poteten er vant til å få kjeft for sitt innhold av stivelse, men det inneholder faktisk en god porsjon protein. Helt nøyaktig 2 gram per 100 gram.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: