Kvinne som spiser banan
© iStock

God mat til morgentreningen

Det er individuelt hva og hvor mye man kan og bør spise før morgentrening. For noen kan en halv banan være nok før korte treningsøkter.

29. august 2018 av Martin Kreutzer

Få kostholdet til å passe med treningen 

Svært mange slurver med å få spist slik at det fungerer med morgentreningen. Men det er faktisk ganske enkelt: Hvis du vil slippe å gulpe på løpeturen eller få oppstøt under de krevende yogaøvelsene, er det lurt å vente med å spise til etter at du har trent. 

Du kan selvfølgelig også spise et par timer før trening, men det kolliderer som regel med enten nattesøvnen eller behovet for å komme på jobb i noenlunde fornuftig tid. 

Mange opplever at trening på fastende mage kan gi en litt ubehagelig, hul følelse i magen. Hvis du føler det samme, så spis en halv banan eller en liten brødskive og drikk et glass vann når du står opp. Det nøytraliserer noe av den magesaften som ligger og bobler. 

Spis et måltid rett før sengetid kvelden før 

Hvis du har tenkt å ta ei lang morgentreningsøkt, kan du også spise et måltid rett før sengetid kvelden før. 

Undersøkelser viser at spesielt proteinrike meieriprodukter egner seg godt til å bygge en energifylt bro helt fram til morgentreningen, så spis et par desiliter skyr med revet eple og litt nøtter eller en grovbrødskive med et par skiver gulost på rett før du legger deg. 

Da vil du føle deg klar til utford ringene når du slår opp øynene neste morgen. Etter trening trenger du selvfølgelig en skikkelig frokost. Den kan du spise før du går hjemmefra eller ta med i sekken hvis du trener på vei til jobben. 

Alternativt kan det være lurt å putte litt yoghurt og mysli i kjøleskap/skap på arbeidsplassen, slik at du slipper å måtte ta med deg mat på treningsdagene. 

Aktiv Trening anbefaler: T-skjorte og shorts

Nå kan du få et lekkert treningssett med shorts og t-skjorte til en helt fantastisk pris. Setter er av høy kvalitet og egner seg superbra til en god løpetur eller en økt på treningssenteret. Den geniale hybridshortsen har innebygget tights, noe som gir en fin passform samtidig som du kan nyte den luftige følelsen fra den klassiske splittshortsen. T-skjorta er laget av et lett og behagelig materiale, og baksiden er perforert med mange små, fine hull som gir en fantastisk utlufting når du trener.

Akkurat nå kan du få hele settet med shorts og t-skjorte for KUN 99,50 kr. (+ 49,50 kr. i porto og ekspedisjon. I alt 149 kr.) Du sparer 669 kr. Sammen med settet får du også 3 numre av Norges beste treningsmagasin, Aktiv Trening, som er fullt av motiverende tips, gode råd til treningen og kostholdsråd fra våre eksperter. Her kan du lese mer om det fantastiske tilbudet. 

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: