Mann som holder seg på magen
© iStock

Løper­mage starter i hodet

En gruppe forskere har sett nærmere på hva som forårsaker magesmerter hos løpere. Det viste seg at løpere med en stressende hverdag, var mer tilbøyelige til å få mageproblemer.

17. april 2018 av Redaktionen

Stress ned før løp, og unngå magesmerter

Løpermage – altså magesmerter, kvalme og akutt behov for å gå på do under en løpetur – er noe veldig mange løpere kjenner til. Nå har en gruppe forskere undersøkt 50 løpere, sett nærmere på årsakene til problemet og listet opp en rekke faktorer som skal påvirke løpermagen.

Ikke overraskende er den viktigste faktoren intensitet. Jo mer løperne presset seg, desto større var risikoen for dårlig mage. Noe mer overras­kende viste det seg at den nest viktigste faktoren var stress. Jo mer stresset og presset løperne var i hverdagen, jo mer tilbøyelige var de til å oppleve mageproblemer. Forskerne anbefaler derfor at man stresser ned før løpeturer og konkurranser med pusteøvelser eller meditasjon. Kilde: Journal of Sports Sciences

Kilde: Journal of Sports Sciences

Få mer ut av treningen

Vil du ha større utbytte av treningen? Da må du ha riktig utstyr. Akkurat nå får du en flott treningstrøye fra Craft sammen med tre utgaver av Aktiv Trening for kun 99,50- kr. (+ 49,50 i porto og eksp. Totalt 149,-). Trøya er laget i et lett, mykt og elastisk materiale som følger bevegelsene helt suverent. Den er glimrende når det gjelder å transportere vekk overskuddsvarme fra kroppen, noe som betyr at du kan bruke den til stort sett alt fra en gåtur i skogen til en økt på treningssenteret eller på løpeturen.

Trøya har en verdi på 599,- kr, men akkurat nå får du den sammen med tre utgaver av Aktiv Trening for kun 99,50 kr. (+ 49,50 i porto og eksp. Totalt 149,-). Her kan du lese mer om det fantastiske tilbudet - riktig god fornøyelse med treningen. 

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: