Kvinne med kaffe
© iStock

Maten som gir raskere restitusjon

Hva du spiser etter en hard treningsøkt kan ha effekt på restitusjonen. Se hvilke matvarer som kan redusere stølheten etter trening.

30. september 2019 av Brian Henneberg

Spis deg til mindre støle muskler 

Er du plaget av støle muskler etter trening, kan du prøve å eksperimentere med noen av matvarene som kanskje kan redusere stølheten i dagene etter en hard treningsøkt. I vitenskapelige studier har man sett en restitusjonsfremmende effekt ved blant annet:

  • Koffein 
  • Fiskeolje 
  • Granatepler 
  • Vannmelonjuice 
  • Kirsebærjuice
  • Safran  
  • Hvitløk 

Ikke forvent mirakler, men litt kan det bidra. Mindre stølhet betyr at du kan gi mer gass på trening, i tillegg til at du kan trene oftere.

Tilbud til deg: Genial treningstrøye fra Craft

Myk, lett og elastisk. Craft har laget en skikkelig fet treningstrøye som sitter tett inntil kroppen og følger alle bevegelsene dine. Den kan bli din for BARE 99,50 kr. Trøya fås både til menn og kvinner, og den kan brukes til stort sett alt – enten det er gåtur i skogen, trening på treningssenteret eller en løpetur. På kalde dager er den perfekt som et varmt mellomlag under en jakke, mens den på litt varmere dager fungerer fint som ytterste lag. Trøya er designet med et hull ved håndleddet du kan stikke tommelfingeren gjennom. Dermed kan du trekke ermet nedover hånda og holde hendene varme på kjølige dager. Akkurat nå får du trøya sammen med tre numre av Aktiv Trening for BARE 99,50 kr. (+ 49,50 kr. i porto. I alt 149 kr.) Her kan du lese mye mer om det fantastiske tilbudet. 

Les også

Hva vil du oppnå med treningen det neste året?

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: