Fotballag

Lagidrett, sykling og styrketrening hadde ifølge undersøkelsen best effekt på psyken, men alle former for mosjon var positivt.

© iStock

Mosjonister har flere gode dager

En stor amerikansk undersøkelse viser at trening holder humøret på topp - spesielt lagsport, sykling og styrketrening har en positiv effekt på psyken.

10. desember 2018 av Redaksjonen

Mosjon er bra for den mentale helsa

Det kan være lett å bli smådepressiv nå i de mørke høstukene, men vil du holde humøret oppe, gjelder det å hoppe i treningstøyet. En stor amerikansk undersøkelse med 1,2 millioner deltakere bekrefter at mosjonister generelt har det bedre mentalt enn inaktive personer. 

De deltakerne som trente jevnlig hadde i gjennomsnitt 1,5 færre dager hver måned der de følte seg stresset, deprimert eller på annen måte hadde dårlig psykisk helse. 

Men det er ikke bare å pøse på med trening, understreker forskerne. Å trene cirka 45 minutter 3–5 ganger i uka ga størst gevinst for psyken. Effekten avtok hos dem som trente mer enn 5 ganger i uka eller med lange treningsøkter over 90 minutter. 

De aller mest treningsivrige, som trente tre timer om dagen, hadde det faktisk verre mentalt enn dem som ikke trimmet i det hele tatt. 

Kilde: The Lancet Psychiatry

Super-tilbud: Stor vinterpakke til deg

Hold varmen og bli sett i mørket for KUN 69,50 kr. Akkurat nå får du en løpelue, hansker, en hals, LED-armbånd og LED-lys til skoen + 2 utgaver av Aktiv Trening til en vanvittig pris. Du får hele pakken med 5 deler og 2 numre av Aktiv Trening for KUN 69,50 kr. (+ 29,50 kr. i porto). Tilbudet gjelder så lenge lageret rekker. Her kan du lese mye mer. 

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: