Fotballag

Lagidrett, sykling og styrketrening hadde ifølge undersøkelsen best effekt på psyken, men alle former for mosjon var positivt.

© iStock

Mosjonister har flere gode dager

En stor amerikansk undersøkelse viser at trening holder humøret på topp - spesielt lagsport, sykling og styrketrening har en positiv effekt på psyken.

9. november 2019 av Redaktionen

Mosjon er bra for den mentale helsa

Det kan være lett å bli smådepressiv nå i de mørke høstukene, men vil du holde humøret oppe, gjelder det å hoppe i treningstøyet. En stor amerikansk undersøkelse med 1,2 millioner deltakere bekrefter at mosjonister generelt har det bedre mentalt enn inaktive personer. 

De deltakerne som trente jevnlig hadde i gjennomsnitt 1,5 færre dager hver måned der de følte seg stresset, deprimert eller på annen måte hadde dårlig psykisk helse. 

Men det er ikke bare å pøse på med trening, understreker forskerne. Å trene cirka 45 minutter 3–5 ganger i uka ga størst gevinst for psyken. Effekten avtok hos dem som trente mer enn 5 ganger i uka eller med lange treningsøkter over 90 minutter. 

De aller mest treningsivrige, som trente tre timer om dagen, hadde det faktisk verre mentalt enn dem som ikke trimmet i det hele tatt. 

Kilde: The Lancet Psychiatry

Les også

Hva vil du oppnå med treningen det neste året?

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: