© iStockphoto

Reis deg og redd livet

Vi sitter oss i hjel. Så klar er meldingen fra en gruppe forskere som har oppdaget en uheldig sammenheng mellom en rekke farlige sykdommer og hvor mange timer vi sitter hver dag.

8. februar 2013

Vi sitter i bilen på vei til jobb. Vi sitter på kontoret. Og i dag kan vi også bruke nettet til å gjøre både innkjøp og bankærender uten å løfte på baken.

Det moderne livet foregår kort sagt og stort sett sittende, og det er ikke bra for folkehelsen. Dette er konklusjonen en gruppe amerikanske forskere har kommet frem til etter å ha sett på 18 forskjellige studier av konsekvensene ved et stillesittende liv. Blant annet er risikoen for å dø av hjerte-karsykdom nesten dobbelt så stor hos dem som sitter mest som hos dem som sitter minst.

Den økte risikoen henger sammen med at de store muskelgruppene i lår og rumpe er helt passive så lenge vi sitter. Det påvirker hormonproduksjonen og stoffskiftet, slik at blodtrykket og kolesterolverdiene stiger. Den gode nyheten er at hvis du bare reiser deg et par ganger i timen eller går en tur etter lunsj, så unngår du mange av de negative konsekvensene.

Source #Diabetologia Journal

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: