Kvinne i barnets stilling
© iStock

Slik blir du smidig

Smidighet og bevegelighet er viktig for å hindre at spenninger og muskelsmerter plager deg i en travel hverdag. Det finnes også mange kjappe alternativer til mer tidkrevende yoga- og pilatestimer, når du vil forbedre bevegeligheten.

26. september 2018 av Martin Kreutzer

Tren opp smidigheten

Smidighet og bevegelighet er viktig for å hindre at spenninger og muskelsmerter plager deg i en travel hverdag. Det finnes også mange kjappe alternativer til mer tidkrevende yoga- og pilatestimer, når du vil forbedre bevegeligheten.

Her er tre måter du kan forbedre smidigheten på: 

1. Morgenyoga

Start dagen med en kort yogaøkt, rett etter at du har stått opp. Det hjelper deg både med å løsne opp i kroppen og stresse ned i hodet. Men pass på at ikke høye ambisjoner gjør det uoverkommelig. Det er nok å avse 10–15 minutter til å ta noen få enkle øvelser som for eksempel de tre under. Hold hver stilling slik at det passer med 5–10 åndedrag.

Barnets stilling

Slik gjør du: Sitt på knærne. Legg panna i gulvet, og strekk armene fram foran deg med albuene i gulvet. Trekk pusten rolig.

Hundevalpen

Slik gjør du: Fra barnets stilling løfter du baken, slik at knærne er plassert like under hoftene. Legg armene strake i gulvet. Press håndflatene og fingerspissene i gulvet, så skuldrene løfter seg litt og ruller ut og vekk fra ørene. La brystet synke mot gulvet, og trekk baken tilbake.

Nedoverpekende hund 

Slik gjør du: Stå i en omvendt V. Press hendene i gulvet, så ryggen strekkes ut. Løft hælene, og strekk ut beina. Hvis du kan strekke beina helt ut, så press hælene i gulvet.

2. Gjør pausegymnastikk

Noen enkle strekkeøvelser på jobb gjør underverker hvis du sitter mye i ro foran datamaskinen. Still inn mobilen til å gi deg et varsel en gang i timen, og gjør følgende øvelser: 

  1. Reis deg opp, hold armene ned langs siden, og bøy deg til høyre og venstre side annenhver gang. Gjør det ti ganger til hver side. 
  2. Kryss armene foran brystet, og rotér 10 ganger til hver side. 
  3. Bøy deg dypt framover, og rett deg opp, mens du strekker armene høyt opp i lufta. Gjenta 10 ganger. 
  4. Sett deg ned i en dyp knebøy. Prøv å komme helt ned med baken, og hvil i stillingen 10–15 sek. Reis deg opp, rist på beina og gjenta øvelsen to ganger

3. Skift arbeidsstilling

Venn deg til å bytte arbeidsposisjoner i løpet av dagen – for eksempel ved å gå rundt når du tar en telefon, heise opp bordet hvis du har heve-senke-bord og kanskje legge deg ned når det er noe du skal tenke gjennom. Det er jo ikke trening, men det er like sunt og viktig for kroppen.

Aktiv Trening anbefaler: Effektivt treningssett

Vil du ha en sterk kropp og unngå skader? Akkurat nå kan du få vårt store treningssett til en helt fantastisk intropris. Settet består av et magehjul, en treningsmatte og treningsstrikker samt en stor guide med øvelser, slik at du kan trene hele kroppen hjemme. I tillegg får du 3 numre av Norges beste treningsmagasin, Aktiv Trening, som hver måned er stappfullt av inspirasjon, motivasjon og gode råd til treningen. Det beste av alt er at du får alt for BARE 99,50 kr (+49,50 kr i porto - totalt 149 kr.). Det har aldri vært billigere å komme i form. Her kan du lese mer om det fantastiske tilbudet

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: