Energi-kick! Utendørstreningen gjør oss mer positive, gir mer energi og virker avstressende.

Tren i friluft – og bli glad

Ny undersøkelse viser at du reagerer ekstra positivt både fysisk og psykisk, og at du blir gladere og får mer energi når du trener ute i det fri i stedet for innendørs.

19. april 2011

Når solen skinner, sier det seg nesten selv: Du blir både gladere og oppnår større fysisk velvære hvis du trener utendørs i godværet i stedet for å trene innendørs på et senter.

Men selv når været ikke viser seg fra sin beste side, får vi mer ut av å trene utendørs enn innendørs, ifølge en undersøkelse ved universitetet i Peninsula, USA, og Det europeiske senteret for miljø og helse (ECEHH).

Forskerne har sammenlignet en lang rekke undersøkelser av både det mentale og fysiske utbyttet av trening som fant sted henholdsvis innendørs og utendørs, og konklusjonen er klar: Vi får en større følelse av mentalt velvære når vi trener utendørs i frisk luft, solskinn, vind og vær i stedet for å trene inne.

Se vår guide til den morsomste treningen utendørs

Utendørstreningen gjør oss mer positive, gir mer energi og virker avstressende, er meldingen fra forskerne.

Samtidig gjør utendørstreningen også at vi føler oss mindre anspent, mindre forvirrede og mindre sinte enn når vi er henvist til å trene innendørs. Endelig har folk som trener utendørs, også mer lyst til å gjenta treningen igjen og igjen. De oppnår altså en bedre kontinuitet i treningen enn folk som trener innendørs.

Forskerne har riktig nok ikke noen forklaring på hvorfor, men det er i hvert fall all mulig grunn til å bytte ut treningslokalet med friluft, så sant det lar seg gjøre.

Trening i det fri:

  • gjør deg gladere

  • gir mer energi

  • virker avstressende

  • gjør deg mindre sint

  • demper depresjon

  • øker sjansen for at du vil fortsette å trene

  • gjør deg mindre anspent

Source #Environmental Science & Technology

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: