4 matvarer som senker blodtrykket

Har du for høyt blodtrykk? Da bør du sjekke disse 4 matvarene

3. mai 2016 av Anja Bruneskjold

Der finnes selvfølgelig medisin du kan ta hvis du er en av dem som har problemer med høyt blodtrykk.

Men du kan også hjelpe blodtrykket ved å spise matvarer som hjelper til med å holde det stabilt, fordi de har lavt innhold av natrium og samtidig høyt innhold av både kalium, kalk og magnesium.

Yoghurt naturell

En helt vanlig yoghurt naturell med lav fettprosent er supert for blodtrykket. Ved bare å spise to desiliter har du allerede fått dekket 49 prosent av det daglige kalkbehovet, 12 prosent av magnesiumbehovet og 18 prosent av kaliumbehovet.

Kiwi

Frukten kiwi er også ideell å inkludere i kostholdet hvis du har høyt blodtrykk. Den smaker godt, kan kjøpes i butikkene året rundt, og inntak av én kiwi dekker 7 prosent av det daglige magnesiumbehovet og 9 prosent av kaliumbehovet.

Bonus: Kiwi kan opbevares i kjøleskapet – både med og uten skall. Og så indeholder den omtrent like mye C-vitamin som en appelsin.

Banan

Banan er nesten en vidunderfrukt når det gjelder helsegevinster. Den er også bra når det gjelder blodtrykk. Den inneholder f.eks. 8 prosent av det daglige magnesiumbehovet og 12 prosent av kaliumbehovet.

Søtpoteter

Søtpotetene er perfekte når middagen skal være enkel. Og så inneholder en søtpotet i medium størrelse 8 prosent av magnesiumen kroppen har bruk for daglig og hele 15 prosent av kaliumen du bør ha. Vel å merke hvis du lar skallet sitte på.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: