Farlig trening Kombinasjonen av hard trening og sinne er en farlig blanding for hjertet.© iStockphoto

DERFOR bør du ikke trene når du er sint

Å trene vekk aggresjonen kan være en livsfarlig strategi.

12. oktober 2016 av Hans Westhausen Gottlieb

Møtet med sjefen gikk elendig, trafikken på vei hjem besto av én lang kø og hjemme ventet en krangel med kjæresten. Så du tar på deg løpeskoene og får sinnet ut av kroppen med en runde beintøffe intervaller.

Vi kjenner rådet om å takle sinne og frustrasjon med mosjon, men det er muligens et råd som bør revurderes. Kombinasjonen av opphisset sinnsstemning og hard trening øker nemlig risikoen for hjerteinfarkt betraktelig.

Det viser et forskningsprosjekt fra McMaster University i Canada og HRB Clinical Research Facility i Irland.

Tredobbelt risiko for hjerteinfarkt

På bakgrunn av svar fra rundt 12500 hjertepasienter fra 52 land, fant forskerne ut at risikoen for et hjerteinfarkt ble fordoblet hvis en pasient var sint eller på andre måter var følelsesmessig opphisset.

Risikoen ble også fordoblet hvis pasienten drev med hard mosjon. Mens kombinasjonen av hard trening og opphisselse mer enn tredoblet risikoen!

Mosjon er fortsatt bra for hjertet

Både hardtrening og følelsesmessig opphisselse gir høyere puls og blodtrykk, samt en endring i blodgjennomstrømningen, noe som i verste fall kan føre til blodpropp i hjertet.

Forskerne gir imidlertid ikke noen forklaring på hvorfor kombinasjonen av de to øker risikoen, men de understreker at mosjon fortsatt er bra - ikke minst for hjertet.

De anbefaler likevel at hvis man er sint eller opphisset, og ønsker å lette på lokket med mosjon, så bør man holde seg til trening man er godt kjent med og unngå å gjøre noe ekstremt.

Kilde: Circulation

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: