Tynn mann med tynne armer

Velg gode fettkilder som avokado, fet fisk og olivenolje for å legge på deg på den sunne måten. 

© iStock

Hvordan legger jeg på meg?

Spørsmål: "Jeg vil gjerne legge på meg, slik at jeg får en velproposjonert og muskuløs kropp. Har dere noen gode tips?"

3. april 2017 av Hans Westhausen Gottlieb

SVAR: Med riktig strategi er det fullt mulig å få både fett og musk­ler til å bite seg fast, slik at du får en mer velproporsjonert kropp. Det krever imidlertid en helhjertet, fokusert innsats der du skrur på de riktige knappene. Poenget er å legge på seg på den sunne måten, og det gjør du ved å konsentrere deg om disse tre områdene:

Tre fokus­områder for deg som vil opp i vekt:

1. Spis fett

Mange naturlig tynne opplever at kroppen bare øker luksusforbrenningen hvis de spiser mer stivelse. Det skjer ikke i samme grad hvis du i stedet øker inntaket av fett, så du kan med fordel erstatte det ekstra brødet, pastaen og søtsakene med fettkilder som nøtter, pesto, kokosmelk, smør, fet fisk og gode matoljer.

2. Øk muskelmassen

Store muskler rundt lår og rumpe, bryst, øvre del av ryggen, skuldrer og armer vil gjøre at du ser større ut, selv om fettprosenten er lav. Drikk en proteinshake med 30–40 gram protein rett før styrketrening, og tren deretter med vekst for øyet. Fokuser på basisøvelser som benkpress, nedtrekk, knebøy og markløft med en belastning som gjør at du klarer 13–15 repetisjoner i første sett. Kjør fire sett i alt med korte pauser på 30–45 sekunder. 

3. Slapp av

Mange tynne mennesker forbrenner en masse kalorier fordi de hele tiden er i bevegelse. Det skjer ikke nødvendigvis gjennom trening eller gåturer, men det man kaller spontan fysisk aktivitet, som omfatter alt fra små nervøse bevegelser med foten til at man hele tiden reiser seg, osv. Legg bånd på deg, sleng deg i sofaen og vær bevisst på å få ned aktivitetsnivået.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: