© Colourbox

5 metoder som lindrer forkjølelsen

1. Ta en tablett. Panodil, Paracet, Ibux og hva de smertestillende pillene ellers måtte hete, kurerer ingenting, men de gjør at du føler deg bedre og demper for eksempel hodepine. Sjekk på apoteket. Det finnes nemlig mange midler mot forkjølelsesplager. 2. Spray nesen. Nesespray åpner passasjen gjennom en tett neste, og det er alltid en god ting. Sprayen skal ikke brukes i mer enn én uke av gangen, og den kurerer ikke. 3. Drikk noe varmt.

1. Ta en tablett.

Panodil, Paracet, Ibux og hva de smertestillende pillene ellers måtte hete, kurerer ingenting, men de gjør at du føler deg bedre og demper for eksempel hodepine. Sjekk på apoteket. Det finnes nemlig mange midler mot forkjølelsesplager.

2. Spray nesen.

Nesespray åpner passasjen gjennom en tett neste, og det er alltid en god ting. Sprayen skal ikke brukes i mer enn én uke av gangen, og den kurerer ikke.

3. Drikk noe varmt.

Kamillete, varm melk med honning eller solbærsaft kan løsne slim i luftveiene. Alkohol er derimot ikke noen god idé. Den irriterer allerede irriterte slimhinner.

4. Slapp av.

Kroppen trenger ro under virusangrepet, så bruk tiden på fredelige aktiviteter. Se en film på tv eller kos deg med PlayStation eller Xbox. Nå har du nemlig en god unnskyldning.

5. Pust lettere.

Legg et par telefonkataloger under bena på sengen, slik at du får løftet hodet. Det gjør det lettere å puste, og dermed sover du bedre.

Spray det vekk

Et par skudd med en nesespray, og forkjølelsen er vekk. Det låter nesten for godt til å være sant – og er det for så vidt også. En forkjølelsesspray demper imidlertid symptomene, og det gjør at det blir lettere å holde ut plagene hvis man for eksempel har en viktig oppgave som ikke kan utsettes på grunn av sykdom. Nesesprayen fjerner altså ikke sykdommen, men den gjør at man kjøper seg litt tid uten symptomer.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: