Disse fem tingene i hjemmet ditt ødelegger helsa

Det er mange ting i hjemmet som kan virke harmløse, men som faktisk er med på å gjøre oss syke og gi oss dårligere helse.

20. juni 2019 av Julie-Elsebeth Crone Johannesen

Mange av oss er flinke til å kjøpe ting som forbedrer helsa, for eksempel nytt treningstøy, sunne matvarer og fitness-gadgets. Men en god helse krever også at du kaster ut noe. Se listen under.

Den brukte tannbørsten

Du bruker tannbørsten hver dag, og derfor bør den skiftes ut annenhver eller hver tredje måned. Ellers børster du bare dine egne bakterier rundt i munnen, og den slitte børsten vil ikke klare å gjøre jobben skikkelig.

Etuiet til kontaktlinsene

Hvis du har månedslinser så vil etuiet etter hvert bli fullt av bakterier. Linsevæsken er ikke nok, og du bør derfor skifte ut etuiet med jevne mellomrom for å unngå infeksjoner i øynene.

Gammel solkrem

Utløpsdatoen på solkrem er ikke tilfeldig. Etter denne datoen vil ikke solkremen lenger beskytte huden mot de farlige strålene, og både solbrenthet og rask aldring av huden kan derfor bli en realitet.

Oppvask-svampen

Svampen du bruker til å fjerne skitt fra serviset ditt, blir aldri som helt tørr. Derfor er den perfekt bolig for bakterier. Bruk en vaskeklut i stedet, den tørker mye raskere. Og husk å bytte den ut annenhver dag.

Plast-skjærebrett

Når du bruker et skjærebrett av plast, så lager du små riller i det hver gang du skjærer i det. Det er et perfekt gjemmested for bakterier som det er vanskelig å bli kvitt. Skjærebrett i tre inneholder derimot noen anti-mikrobiologiske stoffer som hindrer at det kommer usunne bakterier.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: