Rapsølje

Oljen inneholder store mengder omega-3-fettsyrer, som i utallige undersøkelser har vist seg å stimulere immunforsvaret til økt beredskap.

Resultatet er blant annet mindre inflammasjon altså steril betennelse – i sener og ledd.

RAPSOLJE

Slik gjør du: Bruk rapsoljen til dressinger, bakverk eller til ovnsbaking. Vær imidlertid klar over at smaken varierer kraftig avhengig av hvilken produksjonsmetode som er benyttet i fremstillingen. Hvis du gjerne vil ha rapsens lett nøtteaktige smak, kan du med fordel velge en kaldpresset variant. Til andre formål, der oljen først og fremst skal være sunn og bidra til matens konsistens, kan du velge en varmpresset eller ekstrahert olje, som har en mer nøytral smak.Andre egenskaper: I tillegg til omega-3-fettsyrene inneholder rapsolje store mengder E-vitamin, som også er kjent for å styrke immunforsvaret. Rapsoljen har en mild, nøtte aktig smak, og den milde smaken gjør den velegnet til bakverk eller dressinger. Gode alternativer: Valnøttolje og linfrøolje er andre gode omega-3-kilder, men det er grenser for hvor mye du bør helle i deg. OBS: Cirka 2-3 teskjeer er en fornuftig mengde til et hovedmåltid. Næringsinnhold pr. 100 gram:Energi: 881 kcal Protein: 0 gram Fett: 100 gram Karbohydrater: 0 gram

Stor vinterpakke til deg

Hold varmen og bli sett i mørket for KUN 69,50 kr. Akkurat nå får du en løpelue, hansker, en hals, LED-armbånd og LED-lys til skoen + 2 utgaver av Aktiv Trening til en vanvittig pris. Du får hele pakken med 5 deler og 2 numre av Aktiv Trening for KUN 69,50 kr. (+ 29,50 kr. i porto). Tilbudet gjelder så lenge lageret rekker. Her kan du lese mye mer. 

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: