© Colourbox

Trening virker mot forkjølelse

Du blir bare halvparten så ofte forkjølt hvis du trener, og du blir ikke like syk hvis du først smittes, ifølge ny forskning.

25. januar 2011

Og dermed har du enda en god grunn til å komme deg ut og trene. Forskere fra Appalachian State University i North Carolina, USA, har klart å tallfeste hvor mye regelmessig trening reduserer faren for å bli forkjølt. Studien viser at du får halvparten så mange dager med forkjølelse hvis du trener regelmessig.

Skulle du allikevel, og på tross av alle forholdsregler, bli forkjølt, kan du glede deg over at du vil være syk i kortere tid og ha hele 41 prosent (!) mildere symptomer.

Tusen personer var med i undersøkelsen, og de som trente mest, var i gjennomsnitt forkjølt i fire dager over en periode på tre måneder. De deltakerne som var minst fysisk aktive, var syke i ni dager. Forskerne kom til den ikke overraskende konklusjonen at det er treningens velkjente effekt på immunforsvaret som gjør kroppen bedre rustet til å bekjempe virus.

Tren så mye du vil Jo mer du trener, desto bedre er det ifølge undersøkelsen. Av de tusen deltakerne var det dem som trente minst fem ganger i uken, som var minst plaget av forkjølelse.

Tidligere undersøkelser har riktig nok vist at ekstremutøvere som presser kroppen hardt med store mengder hard trening, i perioder svekker immunforsvaret. Men for oss normale mosjonister er selv ganske store treningsmengder utelukkende en fordel for immunforsvaret.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: