© Colourbox

Under trening

Søk deg til skyggenBlir du overrasket av solens styrke underveis, kan du søke inn i skyggen der du trener. Tren for eksempel i skyggen av trær eller bygninger. Velg riktig påkledningDekk til huden når du trener i solen. Sats på klær med tettvevd materiale – det blokkerer strålene best. Løstsittende klær er også bedre enn tettsittende. Klær i sterke farger stopper for øvrig flere av de ultrafiolette strålene enn svakere farger. Du kan også få spesielle treningsklær med innebygd solbeskyttelse. Klærne skal dekke så mye av huden som mulig.

16. juni 2011

Søk deg til skyggen

Blir du overrasket av solens styrke underveis, kan du søke inn i skyggen der du trener. Tren for eksempel i skyggen av trær eller bygninger.

Velg riktig påkledning

Dekk til huden når du trener i solen. Sats på klær med tettvevd materiale – det blokkerer strålene best. Løstsittende klær er også bedre enn tettsittende. Klær i sterke farger stopper for øvrig flere av de ultrafiolette strålene enn svakere farger. Du kan også få spesielle treningsklær med innebygd solbeskyttelse. Klærne skal dekke så mye av huden som mulig.

Ermer og bukser bør i det minste dekke albuer og knær, og du skal selvfølgelig ikke trene i bar overkropp.

Beskytt hodet

Velg en lue med skygge; den skjermer både ansikt og isse. Velg gjerne en modell som beskytter nakken, hvis solen er virkelig sterk. Tenk også på at varmen skal kunne unnslippe hodet. Luen må med andre ord ha en eller annen form for ventilasjon, som de fleste løpeluer også har.

De fleste tilfeller av hudkreft oppstår i hode- og halsregionen, så her er det ekstra viktig at du sørger for god beskyttelse.

Pass på øynene

Bruk en lett solbrille med skikkelig uv-filter ved utendørs trening. Det er nemlig fullt mulig å bli solbrent i øynene! Symptomene viser seg ofte flere timer etter at man har kommet hjem, når hornhinner og slimhinner har rukket å danne små blærer som svir, klør og gir røde øyne.

Ta med deg solkremen

Ta gjerne med en liten tube solkrem slik at du kan smøre på et nytt lag underveis. Det gjelder spesielt hvis du svetter mye, hvis du ofte tørker svetten underveis, eller hvis du skal trene i mer enn én time.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: