Kvinner med store rumper er sunnere OG smartere

Dropp surmulingen over at rumpa di ikke blir mindre. Den store baken er nemlig en KJEMPE-fordel!

21. november 2016 av Julie-Elsebeth Crone Johannesen

Har du sendt negative tanker til rumpa din når den ikke har klart å komme seg ned i den stramme buksa? Det er det absolutt ingen grunn til.

Kvinner med store rumper er sunnere

Forskere fra University of Oxford og Churchill Hospital i England har kommet fram til at det å ha en stor rumpe booster kvinners generelle helse.

De velpolstrede har mindre risiko for å bli rammet av kroniske sykdommer som for eksempel hjerte- og karsykdommer, diabetes og andre sykdommer som følge av overvekt.

Fordelingen av fettet er avgjørende for helsen, og det er best å ha fettet plassert fra baken og ned.

Den store rumpa redder deg fra fedme

Kvinner med store rumper produserer mer av hormonet leptin. Leptin er med på å styre appetitten og dermed sikre at vi ikke legger på oss for mye. Mennesker som lider av fedme kan utvikle leptin-motstand som gjør at hjernen deres ikke lenger reagerer på hormonet.

Stor bak er lik stor hjerne

Å bevare en stor bakdel krever en viss mengde omega-3-fettsyrer. Disse fettsyrene booster både hjernefunkjsonen, hukommelsen og de kognitive evnene. Studier viser dessuten at barn som er født av kvinner med store rumper og brede hofter, generelt har høyere IQ enn de som er født av mindre formfulle kvinner.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: