Nå er det avgjort: Økologisk er KLART best for helsen

Det er nesten ikke til å tro, men økologiske matvarer inneholder vesentlig flere nyttige fettstoffer og sunne vitaminer.

17. februar 2016 av Anders Ejbye-Ernst

Glem den konvensjonelt produserte biffen og melken. En ny og omfattende forskningsstudie viser nå at økologiske produkter er mer næringsrike enn mat produsert på tradisjonelt vis.

For eksempel inneholder økologisk kjøtt og melk 50 prosent flere omega-3 fettsyrer enn konvensjonelt produsert kjøtt og melk.

Flere næringsstoffer i økologi

Det er spesielt interessant med tanke på at de fleste nordboere får for lite omega-3 fettsyrer fra kostholdet, påpeker Chris Seal, Professor i humanernæring ved Newcastle Universitet og en av forskerne bak studien:

– Omega-3-fettsyrer er forbundet med reduksjon i hjerte-karsykdommer, forbedret nevrologisk utvikling og et sterkere immunforsvar. – Vesteuropeisk kosthold har generelt for lavt innhold av disse fettsyrene. Europeiske helsemyndigheter anbefaler at vi fordobler inntaket, men det er vanskelig å få nok omega-3 fra kostholdet. Vår studie viser at inntaket av disse viktige næringsstoffene vil øke hvis man spiser mer økologisk produsert mat, sier Chris Seal.

Forskerne fant også at at de økologiske kjøtt- og melkeproduktene inneholder flere oppløselige vitaminer og antioksidanter som styrker kropp og helse. Det er en ekstra bonus er det ikke bare er kroppen din som har nytte av at du spiser økologisk – det har også dyrevelferden og miljøet.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: