Ni matvarer som bygger opp og vedlikeholder musklene

Hvis du vil øke muskelmassen så må du ha riktige næringsstoffer. Vi har lagd en liste med ni matvarer som hjelper deg med å bygge opp og vedlikeholde musklene.

7. mars 2019 av Julie-Elsebeth Crone Johannesen

Større muskelmasse krever både beinhard trening og at kroppen har de næringsstoffene som trengs for å bygge opp muskelfibre. 

Store biffer, egg og proteinrike melkeprodukter er populære blant de som trener styrke. Vi har imidlertid funnet ni andre matvarer som bidrar til å bygge opp og vedlikeholde musklene. 

Tamarind

Tamarindfrukten er full av jern, noe som er essensielt når det gjelder produksjonen av røde blodlegemer. De røde blodlegemene er viktige og sørger for at oksygen kommer ut til muskler og organer  - slik at disse kan vedlikeholdes og styrkes.

Sesamfrø

De små frøene er rike på både magnesium, fosfor og jern. 

Brun ris

Den brune risen fordøyes sakte og gir deg langvarig energi, også på dager da du trener hardt. 

Agurk

Agurken inneholder for det meste vann, men den er også rik på silika som styrker bindevevet, noe som er viktig for muskeloppbygging. 

Amarantfrø

Amarantfrøet inneholder store mengder av næringsstoffene fosfor, jern og mangan. 

Oliven

Oliven er full av antioksidanter pg betennelsesdempende næringsstoffer. De kan derfor redusere både ømhet i musklene og muskelirritasjon.

Spelt

Akkurat som amarantfrøet, inneholder også spelt masse fosfor. 

Oregano

Oregano kan få fart på stoffskiftet og er full av jern, noe som sørger for en god blodprosent. 

Rødbeter

Rødbeten er skikkelig supermat. Den er rik på trimetylglysin som blant annet er forbundet med muskelstyrke og -utholdenhet samt sunne ledd og en sunn lever. 

Vil du vite mer om trening, skader, helse, motivasjon og mye mer, så tegn et abonnement på Aktiv Trening HER. I magasinet får du all den nyeste kunnskapen om trening og inspirasjon til å leve et sunnere og mer aktivt liv.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: