© Istock

Ny forskning: Mobiltelefonen ødelegger sædkvaliteten

Har du mobiltelefonen i lommen, kan sædcellene ta skade av det. Det samme gjelder hvis du har den liggende på nattbordet!

24. februar 2016 av Lasse Lyhne

Går du med mobiltelefonen i bukselommen, bør du ta den ut med det samme. I hvert fall hvis du er mann og har lyst til å sette barn til verden. En ny studie publisert i tidsskriftet Journal of Reproductive Medicine har vist en klar sammenheng mellom det å ha mobiltelefonen tett på testiklene og redusert sædkvalitet. I undersøkelsen hadde 47 prosent av mennene som svarte at de vanligvis bar mobiltelefonen i bukselommen, forringet sædkvalitet, mens det samme gjaldt for bare elleve prosent av den øvrige befolkningen.

Faktisk er det ikke nok å ta mobiltelefonen ut av lommen. I undersøkelsen kunne forskerne også se at dem som ladet telefonen ved sengen, hadde mindre aktive sædceller, enn dem som ikke gjorde det.

Hvorfor den moderne mannen har nedsatt sædkvalitet har lenge vært diskutert, og denne undersøkelsen tyder på at bruk av mobiltelefonen kan være en medvirkende årsak.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: