Kvinne trener heavy metal-yoga
© Anders Ahlgren

Ny trend: Heavy metal-yoga

I New York kan metalfans drive med poweryoga, der headbanging, primalskrik og whiskeyshots er en fast del av repertoaret. Her får du vite mer om den ville trenden.

12. april 2017 av Redaksjonen

Elevene samles, yogamatter rulles ut og lyset dempes. Så dundrer heavymusikken løs.

– Det er to flasker whisky her, hvis noen trenger en shot! Let the dark side rule, skriker instruktør Saskia Thode med dyp, gurglende røst.

Yoga er in for tida, og treningsformen kommer i all slags kreative fortolkninger. Ikke minst i de trendy kvarterene i New York, der yoga – inkludert power-

yoga – er et utbredt redskap for å finne ro i en hektisk hverdag. Men tyskfødte Saskia Thode har tatt treningen noen skritt videre. De siste par årene har hun kjørt såkalte Metal Yoga-klasser.

Timens start er som å stå helt foran på en heavy-

rockkonsert med hoppende, headbangende og knyttneve-svingende fans. Og den svettedryppende treningsøkta fortsetter i høygir i halvannen time.

Thode mener at felles for death metal og yoga blant annet er spiritualitet og tro på naturen.

– Det kan være veldig befriende å lytte til tung rock. Det renser hodet og tankene, forklarer hun. 

Flere sprø yogakonsepter

Øl-yoga

Ikke noe er som å drikke en iskald øl. Bortsett fra kanskje å oppnå en dypere forståelse av sitt innerste jeg, selvet, gjennom yoga. Men hvorfor ikke kombinere de to tingene? Det gjøres blant annet i Berlin og Australia.

Nakenyoga

Når det gjelder merkelige yoga-varianter som kan få deg ut av komfortsonen, er det vanskelig å toppe nakenyoga. Bold & Naked Yoga Studio i New York (igjen) understreker at det ikke er noe seksuelt over undervisningen.

Latteryoga

Ganske absurd, men ikke desto mindre populært i USA (selvfølgelig). Ifølge laughter-yoga.org prøver latteryogatimen å frembringe barnslig lekenhet. Klappeøvelser, tulleregler og pantomimeøvelser hører med.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: