Øk forbrenningen med NEAT

Du kan øke forbrenningen i løpet av dagen ved å øke NEAT-en. Her får du vite mer om uttrykket og hvordan du kan bruke det.

4. juni 2018 av Dina Christiansen

For mange består hverdagen av lange travle dager i en kontorstol, og det kan være vanskelig å få tid til nok mosjon og bevegelse. Det er imidlertid mulig å flette inn mer bevegelse med noen enkle vaner i hverdagen. 

NEAT står for Non Exercise Activity Thermogenesis og er en betegnelse for all den spontane bevegelsen du gjør i løpet av dagen. Det er altså den energien du bruker på alt annet enn å sove, spise og trene. 

Vi har samlet åtte gode råd for å øke NEAT-en både hjemme og på jobben. Det betyr mer enn du umiddelbart tror. 

På arbeidsplassen:

1. Velg toalettet og kaffemaskinen som ligger lengst unna, så får du noen skritt på kontoen. 

2. Ta fem aktive minutter per time, der du går en tur opp og ned trappene, gjør noen øvelser eller går ut og går en rask tur. 

3. Lag konkurranser med kollegene. For eksempel en skrittkonkurranse. 

4.  Hvis du har heve/senke-bord, bør du veksle mellom å sitte og stå. 

I fritiden

1. Velg sykkelen framfor bilen eller kollektivt. Særlig når det er fint vær, så får du utnyttet det gode været samtidig. 

2. Ta med venner eller venninger på en gående kaffedate i stedet for å møtes på kafeer eller restauranter. 

3. Velg alltid trappene framfor heisen. 

4. Rydd og gjør rent oftere. 

Vi anbefaler: Genialt løpebelte

Nå kan du oppbevare telefon, nøkler og kredittkort på en enkel og trygg måte når du trener. Med dette smarte beltet kan du nemlig ha alle de viktige tingene med på løpeturen, sykkelen eller på treningssenteret. Beltet har to lommer som kan utvides og holde fast tingene dine, så du nesten ikke merker at du har dem med. Med de to lommene kan du ha nøklene i den ene, mens telefonen kan ligge sikkert og uten å bli ristet i den andre.

Den store lomma har en liten utgang til høretelefonene på baksiden, og beltet er også vannavvisende slik at tingene dine ikke blir våte. Akkurat nå får du det geniale beltet sammen med to utgaver av Norges beste treningsmagasin, Aktiv Trening, for KUN 69,50 kr. (+29,50 kr i porto og ekspedisjon), TOTALT 99 kr. Du får også med en digital løpeguide med mange tips om hvordan du blir en raskere og bedre løper. Her kan du lese mer om tilbudet.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: