© iStock

På disse tidspunktene bør du ikke drikke vann

Vann er bra for mange ting. Men det ER faktisk tidspunkter da du bør la være å drikke vann. Les dette!

23. mars 2017 av Anja Bruneskjold / I FORM

Du har garantert hørt at vann er sunt - og at du skal drikke masse av det. Vann er også bra for vekttap og tusenvis av andre ting. Men visste du at det også finnes tidspunkter da det ikke er så lurt å drikke vann. Vi har listet opp fem tidspunkter da det ikke er så lurt å drikke vann.

1. Når du allerede HAR drukket masse vann

Det skjer ytterst sjelden, men det ER faktisk mulig å drikke så mye vann at du påvirker kroppens saltbalanse negativt. Du risikerer å bli svimmel og kaste opp. Og i ekstremt sjeldne tilfeller, så kan du faktisk dø av det. Men igjen; det er VELDIG sjeldent.

2. Hvis urinen din er helt klar

En helt klar urin er tegn på at væskebalansen er akkurat som den skal være. Det er først når urinen begynner å bli gul, at det er tegn på at kroppen trenger væske. 

3. Når du har spist et stort måltid

Trikset er å drikke et glass vann FØR du spiser. Men da bør du også kjenne godt etter når du er mett. Du kan godt drikke vann etter et måltid, men hvis du drikker altfor mye, så vil du bare bli dårlig.

4. Ikke kjøp vann med smak

Det er bedre å tilsette din egen smak i form av bær eller lignende. Vann med smak, som du får kjøpt i butikken, er ofte fullt av enten sukker eller søtningsstoffer.

5. Hvis du trener hardt

Når du trenger hardt, så mister du masse næringsstoffer som ikke finnes i vann. I stedet for sportsdrikker og lignende, vil for eksempel kokosnøttvann gjøre jobben. Det inneholder blant annet magnesium, natrium og vitamin C - akkurat det kroppen trenger. 

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: