© istock

Så udelikate er festivalarmbånd

Festivalarmbånd er fulle av mer enn gode minner. Mye mer...

28. juli 2016 av Christian Thestrup

Frisk luft, søte mennesker og deilig musikk. Det er deilig å være på festival, og kanskje er det derfor mange synes det er vanskelig å kvitte seg med det siste, fysiske minnet fra de glade dagene, nemlig armbåndet. Men det burde du gjøre. Den engelske mikrobiologen, Dr. Allison Cottell fra University of Surrey, har testet to festivalarmbånd som har sittet på armen til en glad festivalgjest i to år. Undersøkelsene viste at armbåndet inneholdt 20 ganger flere bakterier enn man finner på klærne etter en dag.

Blant de ubudne gjestene var for eksempel var for eksempel 9000 enheter av bakterietypen micrococus og 2000 stafylokokk-bakterier. Og selv om det er bakterier som normalt finnes på huden, er det en veldig høy konsentrasjon.

© Surrey university

”Stafylokokk-bakterier er ofte harmløse, men hvis du får en rift eller lignende i huden under armbånd kan de lage byller eller betennelse i såret. Og hvis du får bakteriene i munnen, kan de gi matforgiftning,” sier Dr. Allison Cottell.

Så kanskje er det bedre å se på mobilbildene når du vil minnes de gode festival-opplevelsene. Det er i hvert fall mye sunnere enn et slitt armbånd.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: