Derfor BØR både kvinner og menn onanere

Kanskje du er i et forhold, eller kanskje du ikke er det - ingen av delene er grunn til å slutte å onanere. Aktiviteten fører nemlig med seg mange helsefordeler!

22. september 2016 av Julie-Elsebeth Crone Johannesen

Ordet onani assosieres for mange av oss med låste dører til tenåringsrommet og en dorull i vinduskarmen. Men slik burde det definitivt ikke være. Den frekke aleneaktiviteten er nemlig forbundet med flere helsefordeler - og det gjelder både kvinner og menn i alle aldre.

Sunn onani

Sexlyst starter i hjernen og for både menn og kvinner gjelder det at desto mer sex man har - jo mer sex får man lyst på. Onani kan derfor være en fantastisk måte å booste sexlysten på. Folk som ikke har hatt sex eller onanert på en stund tenker som regel lite eller ikke på sex i det hele tatt.

I tillegg til at onani booster sexlysten sørger også den jevnlige berøringen for at selve det fysiske området forblir sunt og elastisk.

Onani er bra mot en rekke både fysiske og psykiske plager. Det kan blant annet dempe stress-symptomer og redusere smerter av ulik art. Det kan også fungere som et avslappende middel hvis man sliter med å falle til ro eller sovne.

Kroppen avgir dessuten endorfiner når man onanere - og det er disse hormonene som gjør oss glade!

Onani forbedrer sex

Spesielt kvinner får tutet ørene fulle om at onani er den perfekte måten å lære seg å kjenne kroppen sin på. Det stemmer, og det gjelder også menn. Hvis man kjenner kroppen sin og vet hva man liker og ikke liker, så vil det være lettere å vise dette under sex - og dermed få et bedre sexliv.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: