Derfor er det sunt å ha høylytt sex

Gode nyheter til alle som verken kan holde munnen igjen eller lydene dempet under seksuelle aktiviteter!

12. mai 2016 av Julie-Elsebeth Crone Johannesen

Der er stor forskjell på hvor mange lyder som kommer ut av munnen når man har sex. Noen er stille som graven, mens andre er vant til å bli hysjet på av hensyn til naboenes nattesøvn.

Men spesialister påviser at det absolutt kan betale seg å skru opp volumet på soverommet. Når vi slipper hemningene og skriker, roper eller stønner, oppnår vi faktisk flere helsegevinster.

Kommunikasjon er nøkkelen

Dr. Ian Kerner er psykoterapeut og sexolog, og han er en stor forkjemper for å snakke om sex. Han mener at de som er i stand til å kommunisere på soverommet både har bedre humør og helse, og de høylytte sexlydene kan være en del av denne kommunikasjonen. Å gi lyd fra seg under samleie er en måte å la sin partner få vite hva som føles godt og hva som føles mindre godt.

Det betyr at du trekker pusten

Hvis du har vanskelig med å holde munnen igjen, kan du glemme å trekke pusten ordentlig under sex. Det kan gi en noe urytmisk opplevelse for både deg og partneren din, og det er dessuten sunnere for deg å trekke pusten fritt. Ta kontroll over pustingen og bruk det som et verktøy. Det vil for eksempel kunne forlenge festlighetene, hvis du senker pusten.

Ingen regel uten en unntak

Der er selvfølgelig ikke bare en oppskrift på hvordan man bør have sex. Og det beste råd er uten tvil å bruke sunn fornuft og gjøre det som føles riktig.

God fornøyelse!

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: