Dette lyset gir menn lyst på sex

Et bestemt slags lys har en uventet bonus, viser en ny studie.

21. september 2016 av Jesper U. Larsen

Er sexlysten laber, så skru på lyset. De populære lysterapi-lampene som brukes på vintertrøtthet- og depresjon kan nemlig også få menns sexlyst til å skyte i været, viser en italiensk studie.

Forskerne fra universitetet i Siena rekrutterte 38 menn som alle led av manglende sexlyst, og delte dem inn i to grupper. Den ene gruppen ble plassert foran en lysterapilampe en halv time hver morgen i to uker.

Den andre gruppen av menn mottok en placebo-behandling, som foregikk på samme måten men der lampene var innstilt til å gi markant mindre lys.

Tredobling i seksuell tilfredsstillelse

Før og etter forsøket målte man deltakernes testosteron-nivå i blodet. I tillegg ble de bedt om å vurdere sin seksuelle tilfredsstillelse på en skala fra 1-10. Og det viste seg at lysterapien hadde gjort underverker.

Før forsøket vurderte mennene i lysterapi-gruppen sin seksuelle tilfredsstillelse til bare 2 på skalaen. Men etter forsøket var det mer enn tredoblet, og lå nå på 6,3. Også mennenes testosteron-nivå hadde skutt i været.

Derimot hadde det ikke skjedd noen endring hos den gruppe menn som mottok placebo-behandlingen.

Fremtidig behandling?

Til tross for de overbevisende resultatene, mener forskerne at det skal større forsøk til før man kan konkludere med at lysterapi er en effektiv behandling mot manglende sexlyst.

Men det skader jo ikke å prøve effekten hjemme på soverommet.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: