Hard trening demper sexlysten

Orker du ikke å ha sex? Da trener du kanskje for mye, mener forskere som står bak en ny studie.

28. februar 2017 av Jesper U. Larsen

Menn som trener hyppig og intensivt, har lavere sexlyst enn dem med mer moderate treningsvaner. Det er konklusjonen til forskere fra University of North Carolina i en ny studie.

Mosjon har ellers rykte på seg for å booste sexlysten. Men den nye studien viser at det bare gjelder til en viss grense. Det er et punkt der man trener så ofte eller hardt, at effekten ikke blir positiv. 

Sex og treningsvaner

Forskerne rekrutterte mer enn 1000 fysisk aktive menn, deriblant langdistanseløpere, syklister og andre utholdenhetsutøvere. 

Mennene fylte ut et spørreskjema, der de ble spurt om sexvaner, tanker og sexlyst. I et annet skjema skulle de svare på spørsmål om treningsvanene sine. 

Da forskerne sammenliknet resultatene, var det et klart mønster. De mennene som trente lett eller moderat, meldte generelt om mye større sexlyst enn dem som trente hyppigst og mest intensivt. 

Hvor mye skal til?

Forskerne håper etter hvert å kunne identifiserer mer nøyaktig hvor mye trening som skal til, før det påvirker sexlysten hos menn negativt. 

Hvorfor hard trening setter en demper på menns libido, svarer ikke studien på, men forskerne mener svaret finnes i en kombinasjon av fysisk trøtthet og lavere testosteronverdier etter utmattende trening. ,

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: