Intimbarbering øker risikoen for kjønnssykdommer

Frisyren på de nedre delene kan faktisk være avgjørende for risikoen for å få kjønnssykdommer.

7. desember 2016 av Jesper U. Larsen

Om du foretrekker den glatte looken på de nedre delene eller om du lar kjønnshåret gro kan kanskje ha betydning for risikoen for å få en kjønnssykdom.

I en ny amerikansk studie hadde de personene som jevnlig trimmet eller barberte kjønnshårene hele 80 prosent større sannsynlighet for å ha hatt en kjønnssykdom enn dem som aldri fjernet håret nedentil.

”Ekstreme groomere” er mest utsatt

Forskerne spurte over 7500 personer i alderen 18-65 om deres intimbarberingsvaner og deres totale antall sexpartnere, samt om de noen sinne hadde hatt en seksuelt overførbar sykdom som for eksempel gonore eller klamydia. Selv når det ble korrigert for alder og antall sexpartnere, var det en sammenheng mellom grooming og kjønnssykdommer.

Verst var det hos dem som fjernet alt håret nedentil minst 12 ganger i året, samt hos dem som trimmet håret daglig eller ukentlig. De hadde helt opp til fire ganger større sannsynlighet for å få en kjønnssykdom, sammenlignet med dem som valgte en hårete look.

To mulige forklaringer

Ifølge forskerne kan det skyldes at personer som barberer seg får bittesmå rifter i huden, noe som gjør det enklere for bakterier og virus å trenge inn i kroppen.

Men det er også en mulighet for at personer som trimmer kjønnshårene er mer seksuelt aktive og mer tilbøyelige til å dyrke usikker sex.

På et punkt var imidlertid trimming av kjønnshårene en fordel: De som aldri trimmet håret hadde dobbelt så stor risiko for å få flatlus.

Source #Sexually Transmitted Infections

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: