© Colourbox

Øl gjør deg bedre i senga

Vil du skape mer glede på soverommet? I så fall anbefaler vitenskapen at du tar en øl før dere kravler til køys.

13. juni 2016 av Christian Thestrup

Du har kanskje selv hatt det på følelsen, og nå har ekspertene også skrevet under på det: Du blir bedre i senga av å ta en øl. I boka "The Married Sex Solution: A Realistic Guide to Saving Your Sex Life" har sexologen Dr. Kat Van Kirk samlet flere fordeler ved å ta en øl eller to før turen går inn på soverommet.

For det første holder du lengre. Mens brennevin kan gi problemer med i det hele tatt å prestere, er øl fylt med planteøstrogen (fytoøstrogen), som ifølge studier forsinker mannens orgasme, så du i hvert fall kommer forbi den første sangen på spillelista før det hele er overstått.

Faktisk er mørkt øl som porter og stout enda bedre enn lys øl. Det mørke ølet inneholder mer jern, og det er bra da det både øker antall røde blodlegemer og setter i gang blodsirkulasjonen, noe som ifølge forskerne gir en hardere og lengre ereksjon.

For øvrig øker kald øl mannens sexlyst, ifølge en rapport fra The European Journal of Epidemiology. I tillegg viser undersøkelser at det blant moderate øldrikkere er 31 prosent mindre risiko for hjerte- og karsykdommer i forhold til folk som ikke drikker.

Vi vil likevel runde av med å opplyse om at det ikke er noen lineær sammenheng mellom hvor mange øl man drikker og hvor god man er i senga. Men når vitenskapsfolkene finner opp en slik øl, lover vi å fortelle deg alt om det.

Få 3 utgaver av Aktiv Trening + TRENINGSTRØYE fra Kari Traa eller fra Craft for 99,50 kr. + 49,50 i porto og eks.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: