Kvinne og mann i seng
© iStock

Par med sprudlende sexliv har denne viktige tingen til felles

Et parforhold kan fort bli kjedelig og sexlivet dødt. Har du tenkt på om du og partneren husker denne ene viktige tingen?

26. januar 2017 av Anja Bruneskjold / I FORM

Hvis ikke du og partneren husker en enkelt ting i parforholdet, er det kanskje derfor sexlivet er litt dødt.

Om dere har god frekvens på sexlivet, avhenger av hvordan dere har det utenfor soverommet. Nærmere bestemt hvor spesiell og unik partneren får deg til å føe deg - og hvor oppmerksomme dere er på hverandre.

En studie fra Journal of Personality and Social Psychology viser et morsomt paradoks, der par som føler seg tett knyttet til hverandre utenfor soverommet, ikke føler seg fysisk tiltrukket av hverandre. Og da blir sexlivet nedprioritert. Her er det snakk om par som kjenner hverandre veldig godt og har vært sammen i mange år. 

Det er i den forbindelse man kan ha tendens til å falle inn i den velkjente rutinen, der parforholdet blir trist og sexløst.

Men nå viser deg seg imidlertid at det ikke er skadelig å være tett knyttet til partneren. Så lenge det er på den riktige måten - bør dere legge mye energi i å være oppmerksomme på hverandre og hverandres ønsker og behov. Hvis partneren merker at du er oppmerksom og til stede, vil du oppdage at sengehyggen plutselig skjer oftere. Og parforholdet er ikke lenger kjedelig og trist. Enkelt. 

Les også

Hva vil du oppnå med treningen det neste året?

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: