Seks sprø fakta om sex og trening

Trening gjør deg bedre på sex - og sex gjør deg bedre på trening! Sjekk alle fordelene ved å kombinere sengehygge og trening.

30. september 2016 av Julie-Elsebeth Crone Johannesen

Det er en meget klar sammenheng mellom hvor aktiv man er, og hvor sprudlende sexliv man har. Vi har samlet noen fakta om hvorfor trening gjør sexlivet ditt bedre - og motsatt!

#1 Raskere

En spørreskjema-undersøkelse under London Marathon viste at de løperne som hadde hatt sex dagen før løpet, i gjennomsnitt fullførte fem minutter før de som ikke hadde hatt sex dagen i forveien.

#2 Mer og bedre

I en studie lot man flere menn delta i et ni måneder langt aerobic-program, der de skulle trene fire ganger i uka. Etter at forsøket var avsluttet viste det seg at forsøkspersonene hadde 30 prosent mer sex og oppnådde 26 prosent flere orgasmer.

#3 Mindre syk

Mennesker med et velfungerende sexliv har generelt færre sykedager.

#4 Trening = sexlyst

En undersøkelse viser at når folk som vanligvis trener mye begynner å trene mindre - vil 33 prosent av dem oppleve at sexlysten daler.

#5 Flere orgasmer

Folk som trener regelmessig får både raskere og hyppigere orgasme enn de som ikke trener med jevne mellomrom.

#6 Forbrenning

Avhengig av hvilke stillinger man kaster seg ut i, så forbrenner sex omtrent fem kalorier i minuttet. Det er fire mer enn om du ser på TV.

Med andre ord er det ingen unnskyldning for å kutte ned på verken sex eller trening.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: