Sex gjør deg bedre på jobben

Du kan faktisk booste karrieren hjemme i dobbeltsenga.

11. april 2017 av Jesper U. Larsen

Hvis du drømmer om å bli "månedens medarbeider" eller bare om å rekke alle oppgavene som hoper seg opp på skrivebordet - så bør du sørge for å få nok sex på fritida. En ny undersøkelse viser at sex gjør oss mer produktive, engasjerte og glad i jobben. 

Forskere fra Oregn State University fulgte 159 gifte personer, som over to uker skulle fylle ut et spørreskjema to ganger daglig. Det viste seg at ansatte som hadde hatt sex med partneren sin dagen før, var mer tilbøyelige til å fordype seg i arbeidsoppgavene, være fornøyde med arbeidslivet og generelt være i godt humør. 

24 timers sex-effekt

Sex frigir belønningsstoffet dopamin som booster lykkefølelsen og det såkalte kjærlighetshormonet oksytosin, som er forbundet med følelsen av nærhet og samhørighet. 

Det gjør sex til en naturlig lykkepille, og effekten fortsetter helt til neste dag - i minst 24 timer ifølg forskerne bak studien. De jobbmessige effektene av sex var for øvrig like sterke hos både menn og kvinner. 

Sex-fri i kommunen

Det er altså et pluss for bedriften at medarbeiderne har et aktivt sexliv. Så kanskje forslaget til det svenske byrådsmedlemmet Per-Erik Muskos fra Övertorneå ikke var så dumt. Han foreslo nemlig nylig at kommunalt ansatte skulle ha rett til å bruke en time av arbeidsuka på å dra hjem for å ha sex med partneren sin. 

Det ville skape både større trivsel og motvirke det synkende befolkningstallet, var argumentet. 

Kilde: Oregon State University

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: