© iStockphoto

Slanke, sultne menn er dårligere kolleger

Lavt blodsukker gjør slanke menn urimelige overfor en bestemt gruppe kolleger, viser en undersøkelse.

9. august 2016 av Jesper U. Larsen

Er sjefen slank og veltrent, bør du kanskje snike til ham litt snacks før lønnssamtalen. I hvert fall hvis du selv er på den litt rundere siden av skalaen.

En ny studie viser at slanke menn er mer tilbøyelige til å treffe urimelige beslutninger overfor overvektige personer på arbeidsplassen, når blodsukkeret deres er lavt. Og overraskende nok gjelder det ikke andre veien.

Egoistiske og urimelige

20 slanke og 20 overvektige menn ble satt til å delta i en rekke spill, som avslører hvilke faktorer som påvirker våre økonomiske beslutninger. Et av spillene viser for eksempel hvor rettferdig deltakeren oppfører seg når han blir bedt om å dele penger med andre.

Deltakerne gjennomført spillene både med normalt og meget lavt blodsukker. Det viste seg at de slanke mennene oppførte seg mest egoistisk og urimelig, og de hadde større tillit til menn med samme fysikk som dem selv. Dette ble enda mer tydelig når blodsukkeret deres var lavt.

Kan forklare forskjellsbehandling

Forskerne mener studien skal tas seriøst, fordi det kan bidra til å forklare hvorfor overvektige har det litt vanskeligere på arbeidsmarkedet.

"Man kan forestille seg at en slank leder vil foretrekke en slank jobbsøker og tilby ham en høyere lønn, mens en mer korpulent leder ikke vil forskjellsbehandle på bakgrunn av jobbsøkerens kroppsfasong, sier Achim Peters fra universitetet i Lübeck, som står bak studien.

Source #International Journal of Obesity

Les også

Hva vil du oppnå med treningen det neste året?

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: