© iStockphoto

Slik unngår du bakrus

En fuktig kveld behøver ikke å resultere i hodepine, kvalme og knusktørr munn. Vi gir deg våre beste råd om hva du bør gjøre før, under og etter festen, slik at du unngår bakrusen.

20. november 2019 av Jerk W. Langer.

Mobiliser mot bakrus

En tur på byen kan dessverre ikke bare resultere i influensasymptomer dagen derpå. Forskning viser at bakrus også får hjernen til å fungere litt tregere. Det er ikke mye du kan gjøre når det dundrer i toppetasjen, men her er noen råd om hva du kan gjøre før, under og etter festen, for å dempe noe av ubehaget.

UNDER FESTEN

  • Drikk fargeløse drikker som hvitvin, vodka, gin og rom. Mørke drikker som konjakk og whisky inneholder såkalte følgestoffer fra destilleringsprosessen som forverrer hodepinen dagen derpå betydelig. 
  • Unngå å blande. Mange mener at fyllesyken blir verre når man blander flere typer alkohol, men det er ikke bevist at det virkelig stemmer. Stol på din egen erfaring. 
  • Drikk et glass vann på festen hver gang du tar en enhet alkohol. Alkohol tapper deg for væske, og dehydrering er en viktig årsak til bakrus. Avslutt også kvelden med et par glass vann eller en sportsdrikk.
  • Ta ekstrakt av nopalkaktus. Den meksikanske fikenkaktusen kan kjøpes som brusetablett og pille og kan kanskje lindre kvalme, tørr munn og dårlig appetitt. Ta det før du legger deg.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: