Denne sovestillingen er best

Jeg sover alltid på magen, men har fått vite at det er usunt for kroppen. Hvordan henger det sammen, og er det bedre å ligge på ryggen eller på siden?

25. november 2016 av Hans Westhausen Gottlieb

SVAR: Hvis du våkner uthvilt hver morgen og uten smerter i nakken eller ryggen, fungerer mageposisjonen tilsynelatende fint for deg.

Når det er sagt, peker både søvneksperter og kiropraktorer ofte på nettopp mageposisjonen som den verste sovestillingen. Det skyldes at både nakken og ryggsøylen blir vridd på en usunn måte.

Les også: Verdens beste sovestilling.

Det avgjørende er riktignok hvor lenge man ligger i stillingen. Hvis man for eksempel sovner på magen, men snur seg tidlig og sover resten av natta på siden eller ryggen, er trolig ikke belastningen ved magestillingen noe større problem.

Tilbud til deg: Genial treningstrøye fra Craft

Myk, lett og elastisk. Craft har laget en skikkelig fet treningstrøye som sitter tett inntil kroppen og følger alle bevegelsene dine. Og den kan bli din for BARE 99,50 kr. Trøya fås både til menn og kvinner, og den kan brukes til stort sett alt - enten det er en gåtur i skogen, trening på senteret eller en løpetur. På kalde dager er den perfekt som et lunt mellomlag under en jakke, mens den på litt varmere dager fungerer fint som ytterste lag. Trøya er designet med et hull ved håndleddet, som du kan stikke tommelfingeren i. Dermed kan du trekke ermet nedover hånda og holde hendene varme på kjølige dager. Akkurat nå får du trøya sammen med tre numre av Aktiv Trening for BARE 99,50 kr. (+ 49,50 kr. i porto. I alt 149 kr.) Her kan du lese mye mer om det fantastiske tilbudet.

Les også

Kanskje du er interessert i ...

Vi anbefaler

Fant du ikke det du lette etter? Søk her: